• Συγχαρητήριο μήνυμα

          • Τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας – αλλά και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που τους στήριξαν, η συμβολή των οποίων είναι πάντα καθοριστική –, και πέτυχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και να τους ευχηθούμε  καλή σταδιοδρομία στο ξεκίνημα της νέας πορείας της ζωής τους.

            Όσες και όσοι δεν είχαν τα αποτελέσματα που περίμεναν και προσδοκούσαν θα πρέπει να ξέρουν ότι οι ευκαιρίες της ζωής δεν σταματούν με τις πανελλαδικές εξετάσεις. Πάντα υπάρχει μία δεύτερη ευκαιρία ή μία εναλλακτική επιλογή. Οι πανελλήνιες εξετάσεις δεν είναι το παν. Είναι μια δοκιμασία από την οποία οι μαθητές μας βγαίνουν πιο δυνατοί ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

            Αγαπητοί μαθητές, ολόκληρη η ζωή είναι μπροστά σας, γεμάτη νέες προκλήσεις, γεμάτη νέες ευκαιρίες…". Τα όνειρα και οι στόχοι σας μπορούν πάντα να πραγματοποιηθούν με θέληση και επιμονή. Άλλωστε μια προσωρινή αποτυχία, με σωστή διαχείριση και πολλή δουλειά, μπορεί να γίνει το εφαλτήριο μιας μεγαλύτερης επιτυχίας.

             

            Ο Σύλλογος Διδασκόντων

            Ο Διευθυντής

          • Πίνακας με τις ΕΒΕ των σχολών για τα ΓΕΛ

          • Ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 8 Ιουλίου οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) που αντιστοιχούν σε κάθε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου οι υποψήφιοι οι οποίοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 τόσο των ΓΕΛ όσο και των ΕΠΑΛ να ενημερωθούν.

            Υπενθυμίζεται ότι οι Ε.Β.Ε. προκύπτουν από τις μέσες επιδόσεις των υποψηφίων ανά Επιστημονικό Πεδίο/Τομέα σε συνδυασμό με τους συντελεστές που όρισαν οι ίδιες οι Σχολές/Τμήματα των Πανεπιστημίων.

            Δηλαδή μια Σχολή/Τμήμα μπορεί να έχει επιλέξει ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής το 80% ή το 120% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές. Όπως, επίσης, μπορεί να έχει επιλέξει και για το/τα εμπλεκόμενο/-α Ειδικό/-ά Μάθημα/-τα ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής Ειδικού Μαθήματος ή Ειδικών Μαθημάτων το 70% ή το 110%  της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές μεταξύ αυτού του διαστήματος.

            Επισημαίνεται ότι μαζί με τις Ε.Β.Ε. εμφανίζονται και ο συντελεστής της κάθε Ε.Β.Ε., το Ειδικό Μάθημα ή πρακτική δοκιμασία – εφόσον απαιτείται για την εισαγωγή σε συγκεκριμένες Σχολές ή Τμήματα – και τέλος ο αντίστοιχος συντελεστής Ε.Β.Ε. Ειδικού Μαθήματος.