Το εξαήμερο σεμινάριο εμβάθυνε σε διάφορες πτυχές της εκπαίδευσης, εστιάζοντας στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των παραδοσιακών σχολικών προγραμμάτων και των αυξημένων απαιτήσεων του σύγχρονου τρόπου ζωής. Οι συμμετέχοντες διερεύνησαν πρακτικούς τρόπους σύνδεσης θεωρητικών εννοιών με σενάρια πραγματικής ζωής και τρόπους μετατροπής της γνώσης σε ικανότητες που εκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα.
Ένα από τα κυριότερα σημεία του μαθήματος ήταν η έμφαση που δόθηκε σε ποικίλες μεθόδους διδασκαλίας, συμπεριλαμβανομένης της μάθησης βάσει εργασιών, της μάθησης βάσει έργου και της ανεστραμμένης τάξης. Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε πρακτικές δραστηριότητες για να σχεδιάσουν μαθήματα που ενισχύουν τις κριτικές δεξιότητες και τη δημιουργικότητα. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες απέκτησαν χρήσιμες πληροφορίες για την αξιολόγηση της προόδου των μαθητών μέσω της χρήσης ρουμπρικών.
Η πρακτική προσέγγιση του μαθήματος είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία εξατομικευμένων σχεδίων μαθήματος και δραστηριοτήτων που στοχεύουν να κάνουν τα θέματα πιο σχετικά, ουσιαστικά και εφαρμόσιμα στη ζωή και τη μελλοντική σταδιοδρομία των μαθητών. Τα μαθησιακά αποτελέσματα επεκτάθηκαν στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των συμμετεχόντων, στη βελτίωση της κατανόησης των μαθητών της συνάφειας του θέματος και στη δημιουργία μαθημάτων που εξισορροπούν το περιεχόμενο με τις δεξιότητες.