• Συγχαρητήριο μήνυμα για την επιτυχία της μαθήτριας μας

          •        Συγχαίρουμε την μαθήτρια Μόσχου Μαρία για την επιτυχία στο διαγωνισμό μαθηματικών "Ο Θαλής".

            Η μαθήτρια μαζί με άλλους επιτυχόντες προκρίνονται για να συμμετάσχουν στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα « Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, ώρα 10.00, ειδικά για φέτος στην Αθήνα και σε αρκετά Περιφερειακά Κέντρα τα οποία θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ.  

                   Από τα αποτελέσματα του «ΑΡΧΙΜΗΔΗ» θα επιλεγούν οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα και στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων.

             

            Ο Διευθυντής

          • Κοπή Βασιλόπιτας

          • Ένα νέο άλμπουμ Κοπή Βασιλόπιτας έχει προστεθεί στην Συλλογή φωτογραφιών

                   Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η κοπή Βασιλόπιτας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης. Επίσης έγινε διαμοιρασμός βασιλόπιτας σε όλα τα τμήματα του σχολείου. Τυχερή της φετινής χρονιάς η κ. Καραπάτσιου Ευαγγελή. Της ευχόμαστε Υγεία και Ευτυχία το 2023.

                    Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για την ευγενική προσφορά στους μαθητές μας και ευχόμαστε απο την πλευρά μας Υγεία Πρόοδο και επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις των φετινών υποψηφίων.

             

            Ο Διευθυντής                                                                                                          Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών

            Δρ. Απόστολος Καραφυλλίδης

          • ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

          • Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

            1ου ΓΕΛ Κοζάνης

            Κοζάνη 19-01-2023

             

            Σήμερα ο σύλλογος προσέφερε στα παιδιά του σχολείου μας την καθιερωμένη βασιλόπιτα. Σε κάθε τμήμα κληρώθηκε ένα «φλουρί» που αντιστοιχούσε σε μία δωροεπιταγή των 20€ από το βιβλιοπωλείο του κου Αθανασιάδη.

            Επίσης προσφέρθηκε και μία βασιλόπιτα στον σύλλογο των καθηγητών προσφορά της κας Κορκά Χριστίνας.

            Θέλουμε να ευχηθούμε σε όλα τα παιδιά μας, καλή χρονιά με υγεία και το 2023 να εκπληρώσει όλους τους στόχους τους. Επίσης στο σύλλογο των καθηγητών και τον Διευθυντή του σχολείου μας ευχόμαστε να είναι πάντα υγιείς για να προσφέρουν εκπαίδευση στα παιδιά μας.

            Έχοντας υπ’ όψιν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της πόλης μας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κα Κορκά Χριστίνα και τον κο Αθανασιάδη Δημήτρη που έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν ώστε ο σύλλογος να επιβαρυνθεί, οικονομικά, το λιγότερο δυνατόν.

                                                       

                                                   Για το ΔΣ

            Ο Πρόεδρος                                                Ο Αντιπρόεδρος

            Χατζής Βασίλειος                                       Βαρδάκας Νικόλαος

             

            Η Γραμματέας                                                          Η Ταμίας

            Σαλακίδου Σοφία                                         Μπουγιοτοπούλου Ματίνα


            Τα Μέλη

            Μητράκου Κωνσταντίνα

            Μυλωνάς Ευάγγελος

            Παπαοικονόμου Βάγια

          • Υποστήριξη σχολικής Μονάδας από Κοινωνικό Λειτουργό

          • Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

            Στα πλαίσια ενίσχυσης των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας με κοινωνικούς λειτουργούς, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τον ρόλο μου στο 1ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης, αλλά και τις υπηρεσίες μου τόσο ως προς τους μαθητές όσο και προς τους γονείς.
            Ο σχολικός κοινωνικός λειτουργός φροντίζει για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη τον μαθητών, είναι αρμόδιος για τον εντοπισμό μαθητών που αντιμετωπίζουν οποιασδήποτε μορφής πρόβλημα ή βρίσκονται σε κίνδυνο, ενώ παράλληλα έχει καθήκον την εκμάθηση συμπεριφορών και στάσεων που μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση αυτών των θεμάτων. Ο κοινωνικός λειτουργός μεριμνά για την ενδυνάμωση των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών προκειμένου να εδραιωθεί ένα συνεργατικό σχολικό πλαίσιο και να προλαμβάνονται δυσλειτουργικές συμπεριφορές. Τέλος,  συνεργάζεται με τους γονείς των μαθητών με σκοπό να τους στηρίξει και να τους καθοδηγήσει σε στιγμές κρίσης και δύσκολες καταστάσεις (π.χ. κοινωνικά-οικονομικά ζητήματα, ασθένεια κ.τ.λ.). Οι παρεμβάσεις του κοινωνικού λειτουργού γίνονται είτε σε μορφή ομάδας είτε ατομικά με τον μαθητή.

            Οι μαθητές που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν ατομικές συναντήσεις με την κοινωνική λειτουργό για ζητήματα που τους απασχολούν θα πρέπει πρώτα να προσκομίσουν στο σχολείο μια Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία να δίνεται η συγκατάθεση των γονέων. Όλες οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο χώρο του σχολείου και πάντα θα τηρείται αυστηρά το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων, με βάση τον Κώδικα Δεοντολογίας των Κοινωνικών Λειτουργών.

            Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη από τις 09:00 – 14:00.

            Οι γονείς που επιθυμούν συνάντηση με την κοινωνική λειτουργό μπορούν να καλούν κάθε Τετάρτη   ώστε να προγραμματιστεί άμεσα.

            Με εκτίμηση
             

            Ναταλία Πέιτση

            Κοινωνική Λειτουργός.