• Γιορτή 25 Μαρτίου 2023

          • Ένα νέο άλμπουμ Γιορτή 25 Μαρτίου 2023 έχει προστεθεί στην Συλλογή φωτογραφιών

            Εορτασμός 25ης Μαρτίου 2023

            Την Παρασκευή  24-03-2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η σχολική μας εκδήλωση για τον εορτασμό της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Το χρονικό της επανάστασης  αφηγήθηκαν οι  Μαυροματίδου Αθηνά Β4 και Μαυροπούλου Γεωργία Β4.  Αποσπάσματα και ποιήματα διάβασαν οι Μαγούλας Μάριος Β4, Νεβεσκιώτη Θεοδώρα Β4, Μπακουσλάρι Άννα Β4 και Γούσια Μαρία Α1.  Τα τραγούδια ερμήνευσαν οι Σιάτρα Αικατερίνη Β5 και Τσοκνίδα Χρυσούλα Β5.

            Στο θεατρικό έργο με τίτλο «Ο Καραγκιόζης στην επανάσταση» συμμετείχαν οι: Γκατζιούρα Άννα Α1, Γκιούρου Βικτώρια Α1, Γούσια Μαρία Α1, Ζύκα Ελιάννα Α3, Καζάκος Ιωάννης Α1, Καλαϊτζής Νεκτάριος Σάββας Α1, Κόμπος Δημήτριος Α1, Μυροφορίδης Θεόδωρος Α5, Ριζόπουλος Χαρίλαος Α4, Σάκκουλας Ανδρέας Α4, Σαρημανώλης Κυριάκος Α5, Τσιάρδας Δημήτριος Α5, Τσικρικώνης Κωνσταντίνος Α5 και  Τσικρικώνης Σωτήριος Α5. Τα σκηνικά σχεδίασαν οι Μαυροματίδου Αθηνά Β4 και Νεβεσκιώτη Θεοδώρα Β4. Την εκδήλωση υποστήριξε τεχνικά ο Νασιάδης Χρήστος Β4.

            Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, που χάρη στα πολύπλευρα ταλέντα τους, την όρεξη, το κέφι, το ομαδικό πνεύμα και τη συνέπεια που έδειξαν όλο το μήνα των προετοιμασιών, ετοίμασαν για μας μια εκδήλωση που θα θυμόμαστε!

            Η υπεύθυνη καθηγήτρια: Θεοδωρίδου Ουρανία

            Ο Διευθυντής : Δρ. Απόστολος Καραφυλλίδης

          • «Έμφυλη βία: αναγνωρίζοντας τις προειδοποιητικές ενδείξεις»

          • Ένα νέο άλμπουμ «Έμφυλη βία: αναγνωρίζοντας τις προειδοποιητικές ενδείξεις» έχει προστεθεί στην Συλλογή φωτογραφιών

            Στο πλαίσιο του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων «Έμφυλη βία: αναγνωρίζοντας τις προειδοποιητικές ενδείξεις» του τμήματος Β1 του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης, υλοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, από την κ. Αγγελακοπούλου Αγγελική, νομικό του Συμβουλευτικού Κέντρου Κοζάνης (ΚΕΘΙ), δίωρη βραχεία παρέμβαση με τίτλο: «Χτίζοντας υγιείς σχέσεις ανάμεσα στα φύλα».

            Αρχικά οι μαθητές/-ριες ενημερώθηκαν για το ρόλο και τις δράσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου Κοζάνης για την προώθηση της ισότητας των φύλων, τις υπηρεσίες υποστήριξης θυμάτων βίας καθώς και για τον νόμο περί ενδοοικογενειακής βίας (ν.3500/2006). Έπειτα μέσα από δραστηριότητες και συζήτηση, ευαισθητοποιήθηκαν στις προειδοποιητικές ενδείξεις ύπαρξης βίας στις σχέσεις/(ΒΕΣ) και στους τρόπους που μπορούν να βοηθήσουν και να βοηθηθούν, αν βρεθούν μπροστά σε ένα επεισόδιο κακοποίησης.

            Ευχαριστούμε θερμά το Συμβουλευτικό Κέντρο Κοζάνης, του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) και ιδιαίτερα την κ. Αγγελακοπούλου Αγγελική για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας και την άψογη συνεργασία που είχαμε για ένα κοινωνικό φαινόμενο που προβληματίζει και τη σχολική μας κοινότητα.

             

            Οι καθηγήτριες: Θεοδωρίδου Ουρανία, Βλαχάβα Ευανθία

            Ο Διευθυντής : Δρ. Απόστολος Καραφυλλίδης

          • Ενημέρωση για την αντισύλληψη

          • Ένα νέο άλμπουμ Ενημέρωση για την αντισύλληψη έχει προστεθεί στην Συλλογή φωτογραφιών

            Την Τετάρτη 15/03/2023, οι μαθητές της Α΄και Β΄τάξης του σχολείου μας, ενημερώθηκαν από μαίες του Κέντρου Υγείας Κοζάνης για την αντισύλληψη και την πρόληψη των Σ.Μ.Ν. Ευχαριστούμε το Κέντρο Υγείας Κοζάνης για την πλήρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση.

            Ο Διευθυντής

            Δρ. Απόστολος Καραφυλλίδης

          • Πείραμα του Ερατοσθένη

          • Ένα νέο άλμπουμ Πείραμα του Ερατοσθένη έχει προστεθεί στην Συλλογή φωτογραφιών

            Πανελλήνια δράση

            «Το πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης»

            Συντονιστές: Γιαννάκης Ζ., Μώκος Σ., Πιτένη Σ.

            Εικόνα που περιέχει διάγραμμα

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

            Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 το ιστορικό πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης.

            Στη δράση συμμετείχαν 85 μαθήτριες και μαθητές της Β' τάξης, χωρισμένοι σε 16 ομάδες. Οι μαθητές επανέλαβαν τις μετρήσεις και τους υπολογισμούς του μεγάλου επιστήμονα. Ο μέσος όρος των μετρήσεών τους για την ακτίνα της Γης ήταν 6.399 χιλιόμετρα, μόλις 28 χιλιόμετρα περισσότερο (απόκλιση 0,44%) από τη μέση ακτίνα της Γης που είναι 6.371 χιλιόμετρα!

            Εικόνα που περιέχει διάγραμμα

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα    

            Προηγήθηκε ενημέρωση σχετικά με τις διαδικασίες του πειράματος. Παρουσιάστηκε το ιστορικό πείραμα, προβλήθηκαν σχετικά βίντεο, υπολογίστηκε η ακριβής ώρα (12:41) μέτρησης της σκιάς και έγινε επίδειξη του Google Earth, με το οποίο βρέθηκαν οι γεωγραφικές συντεταγμένες του σχολείου (Β 40.30962, Α 21.78738) και η απόστασή του από τον ισημερινό (4.480 χιλιόμετρα).

            Εικόνα που περιέχει χάρτης

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα  Εικόνα που περιέχει χάρτης

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

            Ευχαριστούμε πολύ κάθε μαθήτρια και μαθητή για τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον που επέδειξαν.

          • "Με αφορμή την ημέρα της γυναίκας...."

          • Ένα νέο άλμπουμ "Με αφορμή την ημέρα της γυναίκας...." έχει προστεθεί στην Συλλογή φωτογραφιών

            Η ομάδα "Σχολικοί πρεσβεις για το Ε.Κ."καθώς και μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε.Κοζάνης με θέμα "Με αφορμή την ημέρα της γυναίκας...."

            Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο μας και εισέπραξαν το πιο θερμό χειροκρότημα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν ήταν οι: Μαρία Καβουρίδου, Μάριος Μαγούλας, Αθηνά Μαυροματίδου, Παναγιώτα Παναγιωτίδου, Σιάτρα Κατερίνα, Σωτηρόπουλος Παρασκευάς.

            Φιλική συμμετοχή είχε η μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας Μελίνα Ιωάννου καθώς και ο εκπαιδευτικός Μπετσάκος Παναγιώτης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και πολλά σχολεία της πόλης,που πέρασαν τα μηνύματά τους με τις διάφορες δράσεις που παρουσίασαν για την ισότητα των δύο φύλων, και την έμφυλη βια.

            Οι υπεύθυνες καθηγήτριες Σολακίδου Π. Μάστορα Σ.

            Ο Διευθυντής Δρ. Απόστολος Καραφυλλίδης

          • "Η δημιουργική δύναμη της νοσταλγίας"

          • "Η δημιουργική δύναμη της νοσταλγίας"

            Το σχολείο μας συμμετείχε στην εκδήλωση-τελετή λήξης των 100 χρόνων μνήμης του Προσφυγικού Ελληνισμού, που διοργάνωσε ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης και τον Σύλλογο Μικρασιατών Κοζάνης, την Κυριακή, 5 Μαρτίου 2023.

            Δραματοποιημένες λογοτεχνικές αφηγήσεις από το έργο της Α. Μαργαριτη "Γερση είσαι το κόκκινο στο αίμα μου" απέδωσαν ο μαθητής Νεκτάριος Καλαϊτζής και η μαθήτρια Άννα Γκατζιουρα,την επιμέλεια του power point είχε η μαθήτρια Μαρία Γούσια.

            Στην εκδήλωση συμμετείχαν ακόμη τα σχολεία: Μουσικό Σιάτιστας, Μουσικό Πτολεμαΐδας, 3ο ΓΕΛ Κοζάνης.

            Συγχαρητήρια σε όλους!

            Η υπεύθυνη καθηγήτρια                                                                                Ο Διευθυντής

            Σολακίδου Π.                                                                                         Δρ. Απόστολος Καραφυλλίδης