• Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Πληροφορικής

          • Αγαπητοί συνάδελφοι,

            Σας ενημερώνουμε ότι η ΕΠΥ (Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών) με τη συνεργασία Σχολών και Τμημάτων Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών του ΠΑΔΑ, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ, Πληροφορικής του ΠΑΠΕΙ διοργανώνει για 35η συνεχή χρόνια τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής (www.pdp.gr).

             

            Ο εν λόγω διαγωνισμός αποτελεί το Εθνικό σκέλος της Διεθνούς Ολυμπιάδας Πληροφορικής που διεξάγεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα της UNESCO και του ΥΠΑΙΘ.

            Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον 35ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής, οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες www.epy.gr και www.pdp.gr όπου έχει αναρτηθεί ο Κανονισμός και αναλυτικές οδηγίες

             

            Επίσης, μπορούν να απευθύνονται ταχυδρομικά στη διεύθυνση Γραμματεία ΕΠΥ, Σπύρου Τρικούπη 20, 106 82 Αθήνα ή ηλεκτρονικά στα e-mails: epy@epy.gr και info@pdp.gr.

             

            Οι μαθητές/τριες που θα διακριθούν στον 35ο ΠΔΠ θα κληθούν να συγκροτήσουν τις Εθνικές ομάδες Πληροφορικής. Οι Εθνικές Ομάδες Πληροφορικής θα συμμετάσχουν Διεθνείς Διοργανώσεις (Ολυμπιάδες και Βαλκανιάδες Πληροφορικής) του τρέχοντος σχολικού έτους.

             

            Σύμφωνα με το Νόμο 4692/2020 άρθρο 40,  οι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείων, που έχουν διακριθεί στη Διεθνή και τη Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής και τους έχει απονεμηθεί πρώτο, δεύτερο ή τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα) εγγράφονται καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων από τις Πανελλαδικές εξετάσεις, σε τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Πληροφορικής της επιλογής τους.

             

            Εκ μέρους της ΕΠΥ

            _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

          • Προκήρυξη Υποτροφιών Πληροφορικής

          • Θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε στην διεύθυνση και στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 1ο Γενικού Λυκείου Κοζάνης, την δυνατότητα ένταξης των κορυφαίων βαθμολογικά μαθητών σας στα κλιμάκια της Δυτικής Μακεδονίας, αναφορικά με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist PowerPoint.Οι μαθητές σας έχουν την δυνατότητα ενεργοποίησης υποτροφίας πληροφορικής, διάρκειας τριών μηνών (25 διδακτικών ωρών), στο γνωστικό αντικείμενο του PowerPoint 2021, υπό την καθοδήγηση του προπονητή της Εθνικής Ελλάδας Microsoft Office Specialist Ασλανίδη Παναγιώτη.

            Δυνατότητα ενεργοποίησης υποτροφίας έχουν οι παραστάτες της Α’ Λυκείου και όσοι μαθητές συμμετείχαν στην κλήρωση για τις αντίστοιχες θέσεις. Οι παραπάνω μαθητές θα πρέπει να έχουν βαθμολογία μεγαλύτερη ή ίση του δεκαεννέα κατά την περσινή σχολική χρονιά.Τα κλιμάκια όλης της χώρας θα παρακολουθήσουν την εκπαιδευτική διαδικασία μέσω σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

            Σκοπός μας είναι:

            • Να επιβραβεύσουμε τις προσπάθειες των μαθητών.
            • Να παρέχουμε την δύναμη της γνώσης στην επιστήμη της πληροφορικής σε όλους και να αναδείξουμε νέα ταλέντα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist PowerPoint.
            • Να αναδείξουμε τον επόμενο Έλληνα πρωταθλητή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο του 2023 στην Disney World  των Ηνωμένων Πολιτειών.

            Ασλανίδης Παναγιώτης

            Προπονητής Εθνικής Ελλάδας

            Microsoft Office Specialist

            Μπορείτε να εκτυπώσετε ή να αποστείλετε με email στους δικαιούχους μαθητές σας την επιστολή υποτροφίας από εδώ.Μπορείτε να επισκεφθείτε το αρχείο των Συχνών Ερωτήσεων που μας υποβάλουν οι διευθύνσεις και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολείων κάθε χρόνο για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες από εδώ.

             

            To ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥin με αριθμούς

            1000+ Μαθητές υπότροφοι.

            100+   Μαθητές στο Εθνικό 

                       Μητρώο Αριστείας 

                       Πληροφορικής.

            40       Πανελλαδικές διακρίσεις.

            12       Πανελλαδικά μετάλλια.

            4         Πανευρωπαϊκά μετάλλια.

            4         Παγκόσμιες διακρίσεις.

            Η προπονητική ομάδα του

            ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥin παραμένει στην διάθεση για οποιαδήποτε ενημέρωση και πληροφορία, καθημερινά από τις

            10:00 έως την 13:00

            210 220 260 4

          • Γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

          • Προς ενημέρωση των Σχολικών Μονάδων

            Σας ενημερώνουμε ότι: το γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Δ.Δ.Ε. Κοζάνης (Γραφείο 19, τηλ. 2461351370) συνεχίζει την λειτουργία του και στο τρέχον σχολικό έτος 2022-2023 και λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από 08:00 έως 14:00 (κατόπιν συνεννόησης και κάποια απογεύματα), με σκοπό: την ενημέρωση των μαθητών/-τριών σχετικά με την επιλογή κατεύθυνσης / επιστημονικού πεδίου / μηχανογραφικού ή στην βοήθεια συμπλήρωσης μηχανογραφικού σε ατομικό επίπεδο συμβουλευτικής, εφόσον προηγηθεί τηλεφωνικό ραντεβού.

            Επίσης όσες σχολικές μονάδες ενδιαφέρονται να γίνει ενημέρωση σχετικά με τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό στους μαθητές/-τριες τους (Α, Β και Γ τάξη) κατά το σχολικό έτος 2022-2023, να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο του γραφείου Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Δ.Δ.Ε. Κοζάνης, έτσι ώστε να κανονιστεί και το ανάλογο χρονοδιάγραμμα επισκέψεων/ενημερώσεων.

            Στην παρούσα φάση γίνεται προγραμματισμός για ενημέρωση της Γ΄ Λυκείου, σχετικά με οδηγίες/τρόπος επιλογής σχολών μηχανογραφικού 2023.

            -- 
            Ο Υπεύθυνος Σ.Ε.Π. ΔΔΕ Κοζάνης
            Τιάκας Ιωάννης ΠΕ82
            Γραφείο 19-Δ.Δ.Ε. Κοζάνης
            sepkoz@dide.koz.sch.gr
            Τηλ. 2461351370
          • Συμμετοχή στο 1ο Συνέδριο-Forum Νεολαίας της Δυτικής Μακεδονίας

          • Συμμετοχή στο 1ο Συνέδριο-Forum Νεολαίας της Δυτικής Μακεδονίας

            Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 το 1ο ΓΕ.Λ. Κοζάνης συμμετείχε με πέντε μαθητές/μαθήτριες στο 1ο Συνέδριο - Forum Νεολαίας της Δυτικής Μακεδονίας, που διοργάνωσε ο ΟΜΙΛΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΝΕΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (Ο.Ε.ΝΕ.Φ.) με το Europe Direct Western Macedonia - Δυτικής Μακεδονίας με θέμα «Οι Νέοι στις Περιφέρειες της Ευρώπης - Μεταλιγνιτική Εποχή και Ανάπτυξη - Διάλογος, Καινοτομία και Δράσεις».

            Οι μαθητές/ μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα ζητήματα της απολιγνιτοποίησης, τις αλλαγές του παραγωγικού προφίλ της περιοχής μας και να συμμετέχουν ενεργά λαμβάνοντας μέρος σε ένα ουσιαστικό διάλογο. Μαθητές του σχολείου μας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του σχολείου  ’’Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου’’ European Parliament Ambassador School Programme (European ParliamentΓραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα), υπέβαλαν ερωτήματα στην 1η συζήτηση σε Στρογγυλή Τράπεζα - «Δίκαιη Μετάβαση, Πολιτικές και Νεολαία», τα οποία και απαντήθηκαν από εκπροσώπους φορέων από τον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο πάνω στο θέμα της ενεργειακής μετάβασης.

            Ο Διευθυντής                                                                                  Οι καθηγήτριες

            Δρ Καραφυλλίδης Απόστολος                                                       Βλαχάβα Ευανθία

                                                                                                              Θεοδωρίδου Ουρανία

          • Εορτασμός Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών 2022

          • Ένα νέο άλμπουμ Ημέρα ευρωπαικών Γλωσσών έχει προστεθεί στην Συλλογή φωτογραφιών

             

             

            Την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ’’Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου’’ European Parliament Ambassador School Programme (European ParliamentΓραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα) οργάνωσαν τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, στον οποίο συμμετείχαν 10 τμήματα του σχολείου, όπως αυτός καθιερώθηκε με απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2001.

            Σκοπός του εορτασμού ήταν η προώθηση της εκμάθησης ξένων γλωσσών, η διατήρηση και η περαιτέρω καλλιέργεια και ανάδειξη του γλωσσικού πλούτου της Ευρώπης, η εκμάθηση και άλλων γλωσσών, εκτός των ευρύτερα γνωστών και η συμπερίληψη των λιγότερο ομιλούμενων γλωσσών στις γλώσσες που μαθαίνουν οι μαθητές.

            Συγκεκριμένα, οι μαθητές γέμισαν τους διαδρόμου του σχολείου με ‘ενδιαφέρουσες’ πληροφορίες για 46 διαφορετικές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης της νοηματικής,  και τη δυνατότητα  ακοής της κάθε γλώσσας με τη χρήση QR Code Scanner. Δημιούργησαν συνεργατικά, για τις παραπάνω γλώσσες Poster με τις ποικίλες χώρες, τις γλώσσες και τους βασικούς χαιρετισμούς τους. Επιπλέον, έπαιξαν online  Γλωσσικά Quizzes σχετικά με τις γλώσσες στην Ευρώπη και όλον τον πλανήτη με νικητή να είναι αυτός/η, ή η ομάδα που απάντησε σωστά στις περισσότερες ερωτήσεις. Συμμετείχαν σε Παιχνίδι-Challenge Γλωσσών με τις οποίες έχουν ελάχιστη έως καθόλου εξοικείωση και ξεκίνησαν την προετοιμασία των συμμετοχών τους για το Διαγωνισμό σχεδίου T-shirt με θέμα, για το έτος 2023, τις γλώσσες και τη γλωσσική επικοινωνία, που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών (ECML/CELV).

            Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, οι μαθητές συνεργάστηκαν, απέκτησαν με ευχάριστο τρόπο χρήσιμες εγκυκλοπαιδικές γνώσεις για τις γλώσσες, τις «γλωσσικές οικογένειες», τις τυχόν ομοιότητες μεταξύ των λέξεων τους και συνειδητοποίησαν πως όλες οι γλώσσες έχουν να πουν τη δική τους μοναδική ιστορία.

                                                                                                                        

            Ο Διευθυντής                                                                                          Oι καθηγήτριες

             Δρ Καραφυλλίδης Απόστολος                                                          Θεοδωρίδου Ουρανία

                                                                                                                       Παναγιώτα Τρίκου